paars_vierkant
anne-lise
stefan

Wie zijn wij

Anne-lise
Het bakken en koken is me met de paplepel ingegoten. Het was voor mij dan ook een logische keuze om naar de hotelschool te gaan. Hierna heb ik veel ervaring opgedaan bij diverse horecabedrijven. Toen ik een prachtig boek kocht met prachtige taarten, wist ik dat ik daarin verder wilde. Ik heb toen verschillende cursussen gevolgd op het gebied van marsepein, taarten en icing. Na jaren op familie en vrienden te hebben geŽxperimenteerd heb ik mijn eerste winkel in Edam geopend voor marsepeinen taarten, eetbare taartdecoraties en taartschalen. Ook verzorgde ik regelmatig workshops en kinderfeestjes voor kinderen. Geweldig om te doen. Na mijn verhuizing naar Kampen ben ik, samen met Stefan, hard op zoek gegaan naar een geschikt pand om onze culinaire droom waar te maken: een culinaire winkel/workshopruimte waarin we onze passie voor koken en patisserie kunnen uitleven en onze klanten net zo enthousiast hopen te maken.
Anne-lise is lid van het British Sugarcraft Guild
 

Stefan
Tijdens mijn beroepsopleiding tot kok in Duitsland heb ik mijn passie ontdekt in de patisserie. Vooral het werken met chocola en het maken van taarten en desserts op de ambachtelijke manier zijn mijn specialiteit. Hiervoor heb ik dan ook verschillende opleidingen gevolgd.
Ook in het koken voor speciale diŽten, want voor mensen die een medisch dieet moeten volgen is het niet altijd even makkelijk om iets nieuws te verzinnen.
In 2001 ben ik overgestapt naar het onderwijs om mijn kennis en passie voor de gastronomie aan anderen over te brengen. Als  praktijkdocent bij de hotelschool van Amersfoort werk ik dagelijks met studenten en inspireer ik ze tot het maken van mooie en heerlijke gerechten.
Koken hoeft niet moeilijk te zijn zeg ik altijd, met een beetje kennis van grondstoffen en plezier in het koken, kom je al heel ver.
Met de workshops en cursussen van tisa’s willen we het koken, bakken en het werken met chocola, suiker en marsepein toegankelijker maken voor iedereen. En wie houdt er nou niet van lekker eten?!
Stefan is lid van het Koksgilde